جواب نامه ترامپ؛ مذاکره آری، تهدید هرگز

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “همگام با خادمان جمهور”؛ هفدهم اسفند گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در گفت و گویی با شبکه خبری فاکس بیزینس، اعلام کرد که نامه ای برای رهبر معظم انقلاب ارسال، و آغاز مذاکرات میان کشورش با جمهوری اسلامی ایران را درخواست کرده است.

مدتی پس از آن، زمان به تایید و تکذیب ها و گمانه زنی های دیپلمات ها و رسانه ها درباره اصل ادعای ارسال نامه و محتوای آن سپری شد؛ تا بالاخره بیست و دوم اسفند ماه، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه، اظهار داشت که از طریق دولتمردان امارات متحده عربی، نامه ترامپ را دریافت کرده است.

گمانه زنی ها درباره محتوای نامه رئیس جمهوری آمریکا، مختلف بود، اما نشریه آمریکایی “هیل” نوشت: گفته های ترامپ درباره این نامه ترکیبی از تهدید و وعده های مبهم بود و باعث شد ناظران این سئوال را مطرح کنند که آیا این، یک اقدام دیپلماتیک واقعی است یا صرفا نمایشی دیگر در صحنه سیاسی.

تبعاً فضای سیاسی و رسانه ای و نیز افکار عمومی داخل کشورمان، تحت تاثیر این موضوع قرار گرفت. رهبر معظم انقلاب (حفظه الله) نیز در دیدارهایشان، طی چند سخنرانی، موضوع مذاکره میان ایران و آمریکای دوران ترامپ را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و زوایای مختلف آن را برای مسئولان و مردم تشریح کردند.
شاید بتوان محور بیانات رهبری را چنین دریافت که: تهدید، با درخواست مذاکره در تناقض است؛ و پاسخ جمهوری اسلامی به چنین تناقضی، کماکان منفی خواهد بود.

در آن سو، اخبار و شایعات فراوانی درباره تحرکات سنگین نظامی ارتش ایالات متحده در منطقه اقیانوس هند بویژه پایگاه نظامی مستقر در جزیره دیه گو‌گارسیا‌، منتشر شد؛ که تحلیلگران آن را نوعی چنگ و دندان نشان دادن برای ایران اسلامی دانستند.
هفتم فروردین ۱۴۰۴، وزیر امور خارجه کشورمان اعلام کرد: روز گذشته پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ از طریق کشور عمان، ارسال شد.

عراقچی در گفت و‌گوی خبری اش تصریح کرد: در شرایط فشار حداکثری و تهدید نظامی، سیاست ما همچنان بر خودداری از “مذاکره مستقیم” است، اما مذاکرات غیرمستقیم همچنان که در دولت های قبل صورت گرفته، می تواند انجام شود.
هجدهم فروردین ماه ۱۴۰۴، دونالد ترامپ در حاشیه دیدار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم تروریستی اسرائیل، ادعا کرد که قرار است روز شنبه ۲۱ فروردین ماه یک “نشست بزرگ” دیدار و مذاکراتی “مستقیم و در سطح عالی” میان ایران و آمریکا برگزار شود.

یک روز بعد وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در شبکه “ایکس” نوشت: ایران و آمریکا روز شنبه در عمان برای گفت و گوهای غیرمستقیم، در سطح مقامات عالی ملاقات خواهند داشت. این یک فرصت و همچنین یک آزمون است و اینک توپ در زمین آمریکاست.

در میان این همه پراکندگی اخبار، مواضع و تحلیل ها، آنچه از همه کم اهمیت تر به نظر می رسد، در وهله نخست برگزاری مذاکرات به شکل “مستقیم” یا “غیرمستقیم”، و سپس تحرکات لجستیک نظامی و تهدیدهای لفظی دولتمردان آمریکا علیه ایران است.

براساس یک شناخت واقعی از توانمندی های نرم افزاری و حتی سخت افزاری ملت ایران، و سوابق نیم قرن اخیر، یک موضوع قطعی است: حاصل هر مذاکره ای، جز تامین منافع ملی ایران نخواهد بود؛ و هزینه آن را مردم، مسئولان، فرماندهان، ارتش و سپاه، پیشاپیش پرداخت کرده اند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا